Wednesday, April 13, 2011

Tudung jenis apakah pilihan anda?

saya ada 1 kisah.

saya masuk surau nak solat.
ada lebih kurang 3 org tgh dok atas sejadah.
sypun buatla apa yg patut ; ambik telekung, ambik sejadah, bentang sejadah, bukak tudung,
gi tpt wuduk berus gigi, ambik wuduk, dan solat........

abis solat, sypun letakla balik telekung dan sejadah.
dan, sypun ambikla tag, berus gigi dan tudung.
dan, sy menuju ke cermin.
dekat depan cermin tu, ada 2 org tgh pakai tudung.
2 org ni antara 3 org yg dah ada dlm surau masa sy masuk tadi.
kira pack la depan cermin tu.

depan skali tgh betulkan tudung ala ariani, dan sorang lg belakang dia tgh pakai brooch utk tudung bawal.
kira mcm beriya2 la tgh siap.
sy dtg belakang diorang sambil cari lubang tudung nak sarung kat kepala,
berenti dlm 2 saat belakang diorang, sarung tudung...dan terus pakai tag sambil berjalan ke pintu.
dan, terus sarung kasut keluar.

bestkan pakai tudung yg simple, takyah nak brooch dan takyah nak pin2, betul2kan?

Tryla tudung Pearl Haya sport version.
Tudung ni amat berguna masa pergi ke masjid, dimana tak perlu nak bukak tudung dan pakai anak tudung lain, dan dimana tempat solat wanita takde penghadang dr tpt lelaki.
Ia juga sgt berguna bila anda nak keluar dlm keadaan yg amat tergesa2...
dan berguna bila takde mood/malas nak iron tudung,
dan juga berguna bila orang beratur nak tgk cermin betulkan tudung, walhal kita cuma perlu cari lubang tudung nak sarung kat kepala je :P

p/s : iklan ini bukan tajaan sesiapa. dikongsi utk kesenangan sesama umat.

2 comments:

Shida Hamid said...

aceh yani promote nampaknye hehehhehehe....nanti leh minta komisen kat pearl haya sbb tolong promotekan huhuhuhu...

said...

we offer discount nike jordan shoes up to 30%-50% off, nike jordan shoes is a kind of street style shoes online store, they are all the newest and discount nike jordan shoes.
nike air max 2011
Nike air max 2011 nike shox torch cheap air jordan 2010
air jordan 2010
jordan retro shoes
new jordan shoes 2010