Thursday, December 4, 2008

bu..dah gaji ke belum?

ini first entry for december. dah bersawang blog ni. actually, bukan takleh bukak..cuma skrg ni musim facebook lak...hehe..ketinggalan kot. selama ni mcm malas nak layan...tp, sbb mcm menarik je(dgr dr se'seorang'), tu yg try..dan, biasalah kita ni kalau benda baru..mulala takleh tinggal.
sape yg ada facebook, mehla kita bertukar2 fren..add me @ nuraziani@hotmail.com.

i skrg tgh bz lagi carik playscool utk ako. setakat ni dah 4 dlm senarai...almost tiap petang lepas balik keje ada appt ngan principles playschool. hubby, serahkan 100% kat me utk decide. dan, tak tahula kenapa mcm me ni terlalu memilih sgt kan...takde yg betul2 berkenan dihati.
hopefully by middle of this mth, jawapannya akan ditemui.



dah lama jugak tak update pasal anak2 saya kan...
mereka berdua sgt la aktif dan sihat skrg ni. Alani last few days, tak brp tido mlm..rasanya sbb sakit perut...dan, me pun mcm biasala..tak brp cukup tido..alani ni memang jenis kurang masalah..tidopun nyenyak je...tu yg mcm kalau dia tak tido..risau sgt..
biasanya mlm dia akan bgn biasanya sekali je..dlm kol 3..
'nak nak..'nak nak'...maksudnya nak susu la tu...lepas minum susu..terus campak botol..tido balik...alhamdulillah la dia selalu sihat je..
ako lak..makin lama makin matured.tak dgr ckp tu...perkara biasa la..tp, dah makin cerdik..
hari tu..kami pergi putrajaya..kat depan masjid..adala org main kereta control...pastu, me n hub sembang senyap2..
me : abg, kalau kita beli kereta kontrol..main nagn budak2 ni best jugak kan..boleh main kat titiwangsa...
hub : ok gak tu kan..kita carik tamiya ke...isk..tp, mesti beribu tu..

suddenly out of nowhere...ako menyampuk..
ako : bu, jom kita beli kete kontrol...
me : (aik? bila lak budak ni dengar?) nantila ako...lepas ibu dpt gaji (maklumla tgh bulan..dan, sebenarnya niat tu br dlm 30%, belum betul2 pun..tu yg mcm malas nak masuk dlm senarai..)
ako : ibu belum gaji ke? kenapa ibu belum dpt gaji?
ibu : (isk..tahula pulak pasal gaji budak ni...) belum...boss ibu belum kasik lagi...sbb tula ibu kena keje...ako selalu tak kasik ibu keje...kalau ibu tak gi keje, nanti bos tak kasik duit, camne nak beli brg ako...
ako : yela..

perbualan tu habis la kat situ...ìngat kot dia lupa la..
lepas tu, setiap kali balik keje..ako mesti tanya
'ibu dah dpt gaji ke?'
if me asked why? sambil senyum2 dia ckp..ako nak beli kereta kontrol....

aduhai...susahnya la budak ni...
dan, actually kami dah belikan dia kereta kontrol...ada dlm above pix tu...
but, yg tak bestnya sampai harini..(even dah berminggu gaji masuk..dan dah belipun brg mainan dia..)ako still tanya lagi...
bu, dah gaji ke? boss ibu dah bg duit ke?

hhehehe..budak2...takleh janji2 ni..

2 comments:

SaDi said...

huahauhuahua... omelnyeeee... :)

Me_Bee N Kids said...

Hi Yani ....

Ako dok tanye gaji tu ..soh beli keta control lagi satu ..tiap bulan kena beli kot cam Thomas die ari tuh ...kekekek