Thursday, December 25, 2008

My kids

Aih..dah bersawang blog ni...dah genap 2 minggu me tak jenguk blog ni..sorry la ye kengkawan..tak sempat nak betul2 go thru...sekali imbas je...nasib baikla hari ni cuti krismas..dan me bekerja..tanpa ada bos di ofis.bolehla mengupdate blog ini.

Saje nak cerita pasal pagi td..
Pg td adalah pagi yg amat mencabar for me. Hubby on night shift and kami 3 beranak saje dirumah. Harini me bangun paling awal dr biasa, sbb takut tak berjaya kejut ako, dan taknak tergesa2. Tidopun sebenarnya takla nyenyak sgt. Tidorkan budak2 ni dlm kol 10...dan me pun tidorla sekali. Tp, kol 1 terbangun...memang dah jd mcm kebiasaan skrg ni...mesti tgh mlm terbangun, walaupun my kids semua tido nyenyak.
Dah alang2 terbangun, terus pegi grab thumb drive utk transfer movie TWILIGHT ke laptop. Me dah mcm teraddicted dgn twilight ni. heheh..(cerita pasal twilight ni akan dimuatkan selepas ini).

Dah alang2 transfer, terusla ter tengok.kekkyoku tido balik dlm kol 2. isk isk..tak baiknya utk kulit muka kan...

And, pagi tu bgn ..siapkan semuanya dgn bertenang...dan kejut ako dlm kol 6.55. dan, seperti yg diduga dia taknak bangun..and, taknak jln..nak kena dukungla ni. aiseh...
Dukung ako(tinggalkan alani sorang) bawak masuk kereta(dr tingkat 4 ke basement), bukak a/c and lock pintu. N, lari naik atas balik(dr basement ke tingkat 4), angkat alani dgn beg budak2 dan beg me, bergegas balik ke basement.
Masa sampai kat kereta, ako tgh termenung kat seat depan kereta...dan, dia dgn machonya bukak lock kereta..*good boy..
Tidurkan alani balik kat seat belakang, dan drive bawak ke rumah babysitter.
Sampai rumah babysitter, dukung alani dan pimpin ako(luckily dia nak berjalan) ke rumah babysitter yg juga ditingkat 4.

Lepas tu, bergegas turun balik, drive ke ofis. Legala jugak sbb harini cuti, so jln clear. sampai ofis dlm kol 7.40.

Yg mcm terharunya tu..masa dukung ako..dia ckp :
'ibu, lajunya ibu jalan.'
'ibu nak cepat..takut adik bangun..'
'ibu ni baikla...'(ni yg part mcm nak nangis ni...sob sob)
'sbb ibu sayang ako'..


I love my kids so much....*hug and kiss

4 comments:

Me_Bee N Kids said...

Maa ..taihen da ne nak naik ke rumah babysitter , nak bawak ber2 plak tuh ..Bertambah kurus ler Yani pas nih ..tak perlu HL lagi :)

YANI said...

tula kak lina..taihen la..tp, tahle perasaannak carik maid tu lagi..dah takde plak..mcm dah perfect hidup skrg, malas nak ada org lain..hehe..kesitu lak ek.
anyway, skrg ni dah lama giler tak mkn herbalife...takut jugak naik berat ke..tp, jaga2 mkn jela..kak lina? camne? minum ke tea ke?

zazaez said...

Wow! U're one superb mom! Memang betulla apa yg ako ckp tu.. So touching when it came from ur own son coz mesti dia ikhlas.. ;)

YANI said...

Jaja..thx! tula..byk pengorbanan ibu pd anak2 kan...bila dah jd ibu ni..barula tahu, sedar..
and, u too...u r superb..can be apart with ur son for looong time...salute u!!