Thursday, December 11, 2008

BZ

aih..lamanya la tak menjenguk blog dan sekaligus mengupdate.
skrg ni mcm bz betulla..mcm2 hal...dlm masa terdekat ni nak kena decide tadika ako..pastu, end of this year nak buat spa(bkn government tu ye..) reunion among my gang.

-Carik tadika ako(tak abis2 lagi..)-
Semlm pegi tgk Q-dees kat puchong jaya..kalau baca kat forum, memang bestla...siap ada swimming class..so, memang complete package utk ako.
but, when it comes to the fee..huh! memang mahal tak ingat.
registration : RM1078- ok, itu normal la kan.
n there are no specific monthly fee as their payment is base on term. so, 1 term(3 mths) is RM1000+.
basic mthly fee is RM210. And actually we can have an option either to pay mthly or termly(recommended). but, utk 3 bln sekali, still kena bayar RM635 (RM210 + books + misc) utk every term.
maksudnya sethn : RM1078 + RM1000x3 = RM4000++.
berbaloi ke ni? dahla mcm jauh dr rumah...

memang mahal mcm ni ke nursery ni? It's still considerable if it's like RM250 mthly and with registration around RM1000, but kalau dah fee mcm ni...aih...berbaloi ke..
nanti bila dah bayar, tgk2 ako malas gi sekolah ke..or, anything can happen rite...mcm membazirnya ribu riban...dahla mcm baru umur 4 thn kan...

Semlm, while discussing about ako's school, terfikir jugak nak hantar for english class only, like smart reader ke...but, sbb biasanya it's meant for weekly..so, mcm takut kami lak yg tak 'terhantar'..maklumla..weekend memang tak pernah lekat kat rumah.

Dan, ada jugak terfikir nak hantar kat Al-Adhwa, more to islamic method sbb ada Iqra'. Unluckily quota dah cukup dan satu lagi sbb they are using Malay language as the medium. takpela..maybe next year...

So, as for the conclusion, me rasa at this moment me nak pilih Angsana tula..mthly RM150 + RM40 transportation. registration fee around RM700, and another few hundreds on June.
okla kan...boleh belajar mandarin sekali..

-Carik SPA-
at this moment nak carik spa yg not in kl area la kot..sbb mostly we all dok kat area puchong, bangi and seremban.n, maybe suru from kedah tu nak turun sama...so, mcm kenala arrange kasik dia ingat sampai bila2..hehe
1-palace of the golden horses..nama spa tak ingat..tp mcm best(sbb harganya pun best kot)
ini je ke setakat ni..hehe..
n, maybe jugak nak try martha tilaar spa kat crown princess sbb me kenal manager dia..Zuraini(yg beli beg coach i tu..huhu).

pencarian diteruskan...

4 comments:

Me_Bee N Kids said...

Mak aiii ...mahalnye QDees tuh ...mencecah 4K+ ....Ha a lar yani , kalau akak , akak try yang angsana tuh dulu ..Sebab kekadang takut gak kalau die tak au ke ngan tempat tu etc ...ilang riban2 tuh ..

Mummy HnH@arnie said...

Good choice kak yani... ;)
sbb, if i were in your shoes, i'll definitely choose Angsana! hehehe...

saya dah jatuh hati dgn mandarin playskool since my neighbour citer perkembengan his sons - both (3&4 YO) dier hantar situ... very impressive!

Ako dah ler putih melepak, nnt pera2 cakap mandarin, sure org ingat anak cina lak nnt... ekekeke

Memory said...

wah..
mahalnya...
jauh beza ngn kat sini...
but pilihan yang baik ..

YANI said...

Kak Lina, aah..mahal sgtla..eh, kak lina hantar kat krista ke si richa tu?

Arnie, bestkan..nanti mintak2 diorang leh ckp chinese kan..so, blhla kita tumpang sekaki...mesti org ingat ako bkn malay nanti..kekek(maknya lak perasan lebih)

Memory...tula, ni yg penting nak kena survey,takut kang tersalah pilih...tu semua investment jangka masa panjang..