Monday, August 18, 2008

Argh!!! Sedihnya

Sedihnya terpaksa tinggalkan anak-anak ku dikampung.

Ceritanya bermula begini :
Pada satu petang, Kak siti(my babysitter) bertanya..
K. Siti : Yani, Kak Siti nak cuti adik nak kawen...yg balik Jordan tu...dia nak kawen cuti sekolah ni.
Yani : ha...Kak siti ada ckp dulu kan...bila?
K. Siti : Yani, boleh cuti brp lama....(petanda dia serba salah nak cuti lama la ni...)
Yani : (dgn muka control mcm tak risau la..) tak kisah..sbb kalau cuti lama, opah dia ada...boleh hantar kampung(sambil berharap tak lebih 3 hari ke....)
K. Siti : rumah perempuan tu Sabtu(16/8), rumah kak siti Khamis tu(21/8)
(dlm hati....punyala terkejut...SEMINGGU la ni....argh...)
Yani : (dgn muka kontrol lagi)...oo...so, kak siti cuti seminggu la ye...takkan nak balik sini pulak kan...dah alang2....
K. siti : tula..tp, sbb Sabtu dah kenduri..takkan la nak balik Jumaat mlm...mcm tak sedap pulak....so, kak siti ingat nak cuti start jumaat(15/8) tu....
Yani : (dgn muka yg paling kontrol lagi..dan lagi)...ooo....yeke...takpela..saya hantar rumah opah dia...la kot..nanti saya ckp ngan mak.

...........................................dan, semlm...anak-anakku dah start berpisah ngan kami....hari ni mengantuk tak ingat kat ofis sbb bertolak dr kampung kol 3pagi...balik rumah siap2..terus gi keje...konon2nya nak tunggu budak2 tu tido..pastu balik tgh mlm...tp, diorang tido lagi 10 min sblm 12 tgh mlm....huwaaa......tak larat nak bgn..terus tunggu pagila...(even cuma tido 2 jam lebih).....

hari ni dah 2 kali called....risau jugak...takut Ako carik ibu abah ke...actually yg paling risau bila nak tido mlm nanti...sbb Ako biasa taknak tido ngan org lain...kecuali dia tertido...Alani, takpe..sbb dia kecik lagi..tak carik2 ibu abah...
tp, so far...mcm ceria je...cuma dia ckp 'Ibu, temanla Ako kat shini dengan opah ngan atok...ibu dtgla shini...'....sob sob...sedihnya...tp, kena kuatkan hati..cuma 5 hari je....dan, tinggal mlm ni(selasa), rabu, khamis.....jumaat mlm lepas keje...terus balik sana....

semoga semuanya ok....

4 comments:

Me_Bee N Kids said...

Ha aa ..mmg sedih ...dah rasa masa balik Ipoh chicken pox ..Sehari 2,3
kali tepon ...Teringat :( ..
Takpe mama Yani kan tsuyoi ..lagipun dgn grandparents ..insyaalah tak ape2 ...Gambatte ne ..ato 4days to go !!!

YANI said...

tula..4 hari rasa mcm 4 minggu! hehe..mcm org bercinta pulak...memang tak risau sgt...cuma mcm rindu je...asyik tiap2 hari gaduh je..tu yg teringat...

mimi said...

Aduh sedihnya pisah ngan anak..takpe kak Yani mimi pernah lalui lagi teruk dari Kak Yani, masa tu tinggal syaura 3 bulan kat mesia patah balik nihon nak abiskan study..umur dia baru 30 hari..sob sob..memang sedih betul..faham sangat perasaannya..!! gambatte!!ato mochotto kara..

shafa said...

Hujung minggu jer terus kena balik cpt2 nie..biasa dia ada kan dkt, kl xda mmg sunyi habis laaa kan? Sabar2 ek yani,shaf faham tu mcm mana rindu dekat anak2 kan.