Wednesday, August 27, 2008

Permatang Pauh

Datuk Seri Anwar Ibrahim mendahului undi di parlimen Permatang Pauh P44 dengan majoriti lebih 15K menewaskan Datuk Arif Shah.
Bahkan Datuk Arif Shah yg menang sbg ADUN Seberang Jaya pada PRU 8 Mac tewas ditempatnya sendiri.



Semoga ini salah satu lagi kemerdekaan untuk kita. Kemerdekaan dari kekuasaan pemimpin kita skrg. Kita dah bagi mandat pd pemimpin kita, tp diorang dah salah gunakan kuasa, duit kita.Sampai bila kita nak ditindas mcm ni. Diroang sepatutnya jaga kepentingan kita, rakyat yg 28juta ni..bkn pentingkan keluarga diorang dulu. Tp, skrg semua dah kucar-kacir...takkanla kita nak biarkan diorang semua terus salah gunakan kuasa utk kesenangan diorang je...camne ngan anak-anak kita, generasi kita nanti? Marila kita memerdekakan diri kita...

Teringat pulak lagu ni...brla skrg faham apa maksud lagu ni..dan apa itu patriotik..

Merdeka!!

Warisan - Anak Kecil Main Api

Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesamalah kita
Cinta lenyap diarus zaman

Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ketangan yang lain
Peribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutuplah hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri

Kita sudah tiada masa
Majulah dengan maha perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayukan gagah dinusantara

Foot note :
Hanafi Mamat (AKIM): 92 undi
Datuk Seri Anwar Ibrahim (PKR) : 31,195 undi
Datuk Arif Shah Omar Shah (BN): 15,524 undi

Jumlah mengundi: 47,258
Keluar mengundi: 81 peratus
Undi rosak: 447 undi
Majoriti: 15,671 undi

Penyandang: Datuk Seri Dr. Wan Azizah Ismail (PKR)
Undi 8 Mac 2008: 30,348
Majoriti: 13,398 undi

2 comments:

Mummy HnH said...

Sasuga Ka Yani.. Details sungguh pasal Permatang pauh nyer election nih... tak yah susah payah saya baca paper... hihih...

Semoga kita dapat balek 'hak-hak' yg sepatutnya.. Allahu akbar!!!

foot note : terel nya boleh ingat lirik lagu nih... ;)

nani said...

Salam.... get this link thru jaja's blog... i'm nani, jaja's stf friend...

menarik baca intro pasal u... if u really wanna be a mom with freedom of money and time, why don't u join me?!!!!.... can also loose ur weight by it's amazing product!!!!! huhuhuhu..

just an intro, click to my
http://hanani.ui2u.com
kalo u slalu ym, can ym me also....
then we can discuss a lot of things..
nejosejr@yahoo.com

seronok baca ur blog.....