Friday, August 22, 2008

Long awaited Friday

At last, sampai jugak Friday ni. Balik keje terus straight away nak balik kg..jumpa anak-anakku...ush, tak sabarnya.

Semlm, as the last night dok berdua, we ate at The Waterlily Cafe. Cafe ni pernah masuk dlm Jln-jln cari mkn, Pics will be update soon. Cable lupa bawak lak.
Makanan dia memang sedap, kami ambik BBQ chicken combo with lamb, soup and sour-sop ice blended. Murah la..total RM28.
Sesapa yg teringin nak mkn, senang je tpt dia. Betul2 depan Jusco Puchong, dlm bangunan IOI tu.

Tgh tunggu makanan. Nampak tak asap kat belakang huby? Situla tempat diorang bakar meats..
Combo chicken BBQ with lamb and our mushroom soup and sour-sop ice blended

Masa dlm perjalanan tu sambil dgr hitz.fm, terdengar satu iklan...Yusof Taiyob.Iklan kurma ni kan..Ako suka sgt iklan ni. Bila ada iklan ni, dia mesti terus berbisik kat telinga kami....
'yusof taiyol'...hhahahah...sambil gelak2(biasala pelat2)..
lepas tu, dia ubah lagi...'yusof tayar botak'...kakakkaka....
dan, ubah lagi...'yusof tayar botak lembu'....wakakakakakak
memang kami tak blh dgr iklan ni, teringat kat anak teruna sorang ni...uwa..rindunya...nak tgk gelagat dia yg mcm2 tu, dengan degilnya, mengada2nya, suka loyar buruk(dajare)...

Then, tukar cerita pulak...pagi ni, masa nakgi keje, ada satu lagi benda yg kelakar..kelakar ke, bahaya ke. bengong ke tah org tu..
Ada 2 org naik motor kapcai. Dua org tu manusia normalla. Yg masalahnya, yg pembonceng tu bawak CANGKUL!!! kekekekek...nanti I upload gambar ye....memang takleh diterima akal.
Dahla jln tgh jam...motor berebut2 nak selit2...dia blh dgn amannnya bawak cangkul..pikul atas bahu....kalaula, tetiba ada org terlanggar ke..kuang kuang

6 comments:

Tirana said...

Alhamdulillah..tak lama dah nak jumpa anak-anak untuk melepaskan rindu..

Kalau tengah-tengah bandar naik motor pikul cangkul, memang nampak pelik sikit tapi kalau kat kampung, pemandangan macam tu tentu dah biasakan?..Ke mana agaknya diorang tu nak pergi ye..Ada kebun ke kat tengah2 bandar?

Me_Bee N Kids said...

Yappa ..ako sejibik cam yani larr ..hehehehe kelakor ..!!

Mummy HnH said...

yeayy, yatto 'omachikane'na kinyoubi ga kitaa~... (haha, abaikan penyalahgunaan bunpo itu)..

saya dulu berpisah satu mlm (masa birth day Humaira) pon dok asek teringat kat Hakim.. tak leh tido pon satu mlm tue.. sugoii ne kak yani!

YANI said...

Tirana, memang betul..kalau kat kg, bawak cangkul mcm tu..memang biasa..tp, sb tgh bandar..kat manala agaknya dia nak bertani..kekek..
N, tak sabar betul nak jumpa anak2...

Kak Lina, Ako ni mcm saya ek..keke...

Arni, sugoi ke...dlm sedih2 jauh ngan anak...enjoy2 gak...kekek

rizal said...

wah.. bahaya tuuu bawak cangkul,

nak nak lip lap lip lap tgh jalan..

happy friday and have a great weekend ya..

:)

mangosteenskin said...

mungkin yg bawak cangkul itu kontraktor landskap...sapa tahu? hehe...saja dia bawak moto...kat rumah ada mercedes.... hahahaha.