Monday, November 3, 2008

-no tittle-(malas nak fikir..)

today no specific tittle utk entry ni. kira mcm luahan perasaan je.recently hidup rasa mcm tak berapa menarik...maybe sbb :
1-PMS...

2-environment baru..
so, mcm takde gang.selalu mkn sorang skrg...isk isk...mcm sabishi nya...takdela nak salahkan sesapa, cumamcm kalau nak tapau, pun nak kena kuar jugak...so, dah alang2 dah kuar...mkn terusla...dahla mcm kat mesia ni, memang very hard nak tgk org mkn sorang kan..even lelaki. kalau kat nihon dulu, lantakla nak mkn sorang ke..separuh org ke...org tak peduli...kat sini, mcm kera sumbing pun ada...tp, nak wat camne...dah boss buat schedule mcm tu...tp, tahla kan...issue schedule nipun...sepatutnya bos dah tahu kita baru..kasikla kita gang nak mkn...atleast takdela rasa mcm tertekan sgt...selalunya memang mkn ngan boss tu...sbb dia blh mkn bila2 je..dan, dia je sorang lagi pompuan kat team ni..yg 2 org pompuan lagi tu..mkn sekali.n, takkan nak mkn ngan laki...kang scandal lak...hehe..hari tu baru ada mamat ni nak bayarkan nasi lemak kat foodcourt pun...dah tak gi food court lepas tu.malasla mcm nak ada ramai2 kenalan...(ni nak elakkan scandal gak ni...)

3-rumah berterabur
hehe....asyik terbayang2 je kat rumah tu...byk benda tak settle...kain berlonggok tak lipat..tak basuh lagi..iron jgn ckp la...pagi nakgi keje, baru terhegeh2 iron.rasa mcm tak cukup 24 jam ada skrg...>>tgh berkira2 nak cari weekend helper ni...

4-mana my COACH wristlet ku????
misplaced my coach. memang rasa mcm dah letak atass meja, tapi kenapa takde..semlm satu hari rasa mcm takde mood. dah cari satu rumah...tp, tak jumpa..dahla dlm tu ada duit RM100 gak kot..duit budak2 ni dpt masa kenduri emi haritu.memula tu jumpa la dlm RM20, nakgi simpan dlm wristlet...confident je gi tgk kat situ,...sekali...aik? mana....lepas tu bermula la misi mencari...sampai skrg...mana coach ku???takkanla terjatuh ke...sob sob

5-kata kori
badan sakit2 la...penatla recenlty sbb mcm asyik angkat alani yg dah makin membesar...dan taknak jln2 lagi...isk..anak daraku ni...dia dah boleh jln kalau ikutkan..tp, penakut...so...nak kenala angkat dia turun naik tangga, dlm kereta..nak kena berperang...nak kontrol kebuasannya...nak kena angkat bawak naik rumah babysitter..alamak...tetiba teringat...lupa nak bawak pampers naik atas rumah babysitter...alamak.....haru haru...nasib baik pampers ako...skrg lak...hubby takleh aktif sgt...so, mcm nak kena double up tenaga sikit...tu yg rasa mcm hari2 bersenam...angkat besi berenang berlari...heheh....teringat lak lagu tu...>>kesimpulannya need massage...pampering myself...

6-dah lama tak jumpa shidot...ida..malis, fiza, yan..n gang2...
lama nya tak jumpa...dan skrg lak takleh chat,so takde tpt nak sembang merapu...kalau dulu, hari2 bukak chat room ngan ida, dot, fiza....tu yg mcm tak sempat nak tamaru stress..dah cerita...hahah...memang best betull..tp, sbb skrg semua orgpun baru start keje baru..tak semua la..tp, almost..tu yg tgh hard working sgt tu....hehe
dahla dulu, kat ofispun satu kepala...sembang mcm takde org keliling..pastu lepa satu call..dah kutuk user je...skrg...kenala jadi baik sikit...heheh

5 comments:

::Umi Sufira:: said...

Kak Yani, luahan hati ni menggambarkan stress yang agak yabai tuh! Harusnya kak yani jumpa member2 buat sesi luahan or as teraphy or jalan2 melapangkan otak ke...kalu dipendam boleh meletup tuh!hehe..just my 2 cents..

yankiut said...

huish! rileks la wei..ape kata gi shopping hehe..always work for me..

SaDi said...

amboi... bengkak nyyeeee hati... terlalu byk masalah... sabar yeeee... :)

Me_Bee N Kids said...

Yani ...

Tak pi sopping semalam ..kan nihon yatsumi ..Bleh hilang stress !! Pastu jom ler kite berjemaah ramai2
kat KL Sentral sama ngan rintik ..itsuka ..

-itoh megumu- said...

"mcm takde gang.selalu mkn sorang skrg...isk isk...mcm sabishi nya..."

lerr...apsal tak sms je...kan kat block sebelah je ni...

orait...nanti bley kita lunch selalu..