Tuesday, November 4, 2008

Shopping tudung..

This topic is in conjunction with my previous topic yg mcm stress sgt tu.hehe...thx kpd teman2 yg sentiasa bg semangat dan prihatin...
N, as per advised by one of my good friend...shopping!! ahha-- memang dah lama diamalkan tu..cuma mcm skrg tak aktif online shopping so mcm terhad sikitla nak tahu perkembangan semasa pasal latest2 fashion ni.
But, lately suka tol teman(guna bahasa perak lak...hehe) beli pelbagai jenis tudung.
Tudung dubai, tudung yg ala2 munawarah dan ada la lain..tp, tak tahu nama dia.
Gambar sendiri..tak ambikla...tp, nak try cari jap..sample.
Mcm kat bawah ni...tp, kaler lain sikit..nampak mcm sama je kan...tp lain2 semua tu...
yg first tu...jenis sarung terus..teman dah ada dlm 2, tp yg ni hubby tak brp suka sbb nampak mcm indonesian sikit...ala...tak kisahla kan...yg penting tak yah iron..takyah pakai brooch.
Pastu yg tgh tu...ada dlm pix raya teman kaler purple..awning keras sikit..kelakar je kan panggil awning. dan yg last sekali tu setakat ni teman paling suka. Awning dia kain lembut, dan lilit2 2 kali terus selit bawah dagu. takyah nak pakai pin/brooch.
Pastu semlm baru beli lagi satu...jenis sarung jugak, cuma dia ada anak tudung 2 kaler...yg ni takde gambar la...nantila balik kang try ambik gambar sendiri..(kalau sempat la..)
And, dulu asyik nak cari tudung bawal je sbb senang pakai..dan tahan lama. But, skrg ni mcm dah best lak try mcm2 tudung dan try mcm2 cara pemakaian tudung even tudung yg sama...
hm...susah nak explain kan...but, nak ambik gambar..selalu takde kesempatan...sbb bila dah siap..nak kena dukung alani..tak sempat nak grab kamera...

Kengkawan pun tryla...mesti suka. Senang sekali dong. Tidak perlu di ironi(betul ke ni..hehe), tidak perlu di jaga terlalu rapi kerana tiada aksesori tambahan, tidak perlu memikirkan brooch mana nak dipakai dan paling penting tidak tercalar dimuka anak2 yg didukung....adios!!

p/s : lupa nak mention harga...semua ni dlm range RM18-50. Ok la kan...*wink*

3 comments:

Ninie said...

wahh shopping tudung yer...yani kena tjuk pic u pkai tudung ni tau

Malis said...

Yani...

bila nak datang bangi lagi?
Aku pun dah start nak pakai tudung ni sebab senang pakai dan tak payah gosok.

jacob neruda said...

Hi Friend,
You did really a great job. I found your blog very interesting and very informative. I think your blog is great information source & I like your way of writing and explaining the topics. Keep it up. I'm going to follow your blog.
Viagra