Wednesday, February 18, 2009

Basi weekend activities

Punyala malas nak update blog skrg ni. Hutang tag kawan2 ada byk ni. haiya...napela malas sgt ni. Nak carik phone yg boleh update blog terusla..so, takyahla nak carik pc nak udpate kan.

Last week, utk kesekian kalinya dpt berhujung minggu dgn hubby di rumah sendiri. Sblm nipun adala, cuma ada hal je selalu. Balik my hometown, his howetown etc. This week, we went to our favorite Sg Congkak utk mandi manda. Ni record la...paling lama berendam kat sungai dan lepak kat situ. Kami bertolak dlm kol2, sampai rumah dlm kol 7. Gambar2nya akan diupload kemudian.
And, on Sunday we went to Bagan Lalang, Sepang to mkn ikan bakar. Agak lama sungguh kami tak menikmati ikan bakar. Kami keluar rumah agak awal, tp malangnya bateri kereta KONG!! sob sob..so, kenala mintak tolong org situ utk jump bateri. Dan, oleh kerana hari tu Ahad, tiada workshop yg buka..kamipun gamble je la jln sampai Sepang yg makan masa lebih dr sejam...dan, bila sampai sana punyala konfiden mati enjin. Tup tup..takleh start! kakaka..kenala mintak org lain jump lagi....dan, yg bestnya masa mkn ikan bakar...tak mati enjinpun..hehe..

If anyone doesnt know yet, the spot already become a Bagan Lalang goldcoast. Happening habis tempat tu. Nice and cantik...worth to go. Tempat tu dah jadi mcm PD lak..siap ada gerai jual mcm2..ada byk warong..pantaipun dah upgrade..cuma mcm tak sesuai nak mandi sbb pantai payakan..so, berlumpurla. Skrg diorang siap tgh buat byk chalet tgh laut tu...wo..impressed betul me..tak sangka it was a memorable journey.

Ikan bakar...mcm biasa..BEST!! memang takleh lawan la kat mana2pun kalau nak mkn ikan bakar. Kami order ketam masam manis, udang+sotong goreng tepung, terubuk(yg BYKKK giler tulang tu..tp SEDAP sgt) bakar. Memang puas hati. Except ketam tu mcm tak berapa elok sikit..mcm berbau..but, ini memang very rare happen to this kedaila. Eh, nama kedai ni...senandung malam kot..kalau tak salah. Total kami mkn : RM40++ . tak termasuk ketam tu sbb kami komplen berbau...

Kesimpulannya-- what a weekend!! Pictures..will upload later.


8 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

huii seronoknya dapat makan ikan bakar..nyum2

masMZ said...

Padanlar lama tak update blog!!!
Bagan Lalang selain datang untuk makan ikan bakar, beli ikan segar, tempat tu spot yang best untuk main layang2. Hehehehe

YANI said...

Cinta miloais dah tukar favorite ke? hehe..anyway, memang sedap mkn ikan bakar kat situ.

Mas, aah..ramai gak org main layang2 angin kuat..best. anak2 aku taknak balik asyik dok main pasir dgn angin sepoi2 nyaman tu...tp, balik badan melekit2 je...huhuh

Mummy HnH@arnie said...

Kak Yani,
saya baru pergi picnic situ on Saturday petang... Kak Yani pegi Ahad petang kan?

Alah, selisih sehari ajerr... kalu dak, leh catch up... :p

YANI said...

Arni, alahai..takde rezeki nak jumpala tu. tp best la situ skrg. dah takyah nak travel sampai seremban kalau nak gi pantai kan

Nurhayati said...

macam menarik je ni.. ;)

zazaez said...

Alaaa.. Bestnya dapat berkelah tepi sungai..!!

miszrLina said...

alamak yani. tingin la mkn ikan bakar kat bagan lalang neh...

huhu... cedapnyeeee.....