Thursday, February 19, 2009

Bengang

Recently me sangat2 sangat2 sangat2 bengang dgn boss kat sini. Cuba semua pembaca fikrikan adakah patut seorang team lead itu buat :
1-datang lambat HARI2
2-rehat lebih dr sejam almost hari2
3-lembab dan lemau.
yg ni nak eloborate sikit. me ni memang pantang betul bekerja dgn boss yg lembab. boss la espnya..kalau colleague tu tahan lagi. kan dia boss, dia sepatutnya kena la pandai, buat keje cepat dan prompted reply his/her staff feedback or do the needful immediately.
kalau dah reply pun lembab, jlnpun slow je mcm tak stabil je...rasa tak mcm ish...lembabnya....boss aku ni.
4-tak reti nak backup agent. pandai carik salah je...dan salahkan kita depan org lain.
5-tak responsible
6-selalu MC, Emergency leave
bla bla bla

the things is SHE's NOT DESERVED to become a TEAM LEAD!!
p/s : altho she's same age with me but it doesnt mean that i cant respect her...but her ethics and attitude make me sick!!

8 comments:

Tirana said...

Pecat aje dia dari jadi leader..cari orang lain yang lebih bertanggungjawab.

Mummy HnH@arnie said...

Sabar kak yani...
Ato 1 nichi dake deshou...
Serves her right!

Btw, omedetou... urayamashii... Isshouni tsurete te kudasaiii ;)

YANI said...

Kak Tirana, I wish I have d ability to do that..oo...how I wish..geram je...

Arni, tula..ni yg sabar sikit lagi je...hehe..anyway, aku start kat new place hari rabu. eh, nanti aku email ko ek.

~Cinta Cukulet~ said...

huhu..bukan senang nak jadik leader kan..kalau salah pilih camtulah jadiknye

Nurhayati said...

memang tension la dapat team lead camtu.. sakit jiwa.. argghhhh

Fakhzan Marwan said...

Yani,

team leader kau tuh malay ker bangsa lain? mak aiii, sungguh professional sekali, tapi korang pon ada team evaluation kan? :D

Mummy HnH@arnie said...

okeh, machima~su! :D

Maz Al Eidrus said...

Sabar Yani... boss akak pon slow gak kekadang (banyakadang sbnrnya), tension kan bila kita nak benda cepat... but dia salu backing kalau apapa... so kurang sikit terasa... takpe, kan nak pindah dah... gudluck tempat baru ;)