Wednesday, January 28, 2009

TAG : things I cant stand

Dah berabad2 me tak buat tag ni..i mean tag yg memerlukan penghuraian yg agak panjang. mintak maafla kawan2 ye...
Yang ni....spesel dedicated utk Arni and Kak Lina yg bersusah payah mengtag me...

Things that I cant STAND are :

1-rumah sepah/selerak/kotor dan seangkatan dgnnya
semua rumah yg ada anak kecik confirm sepahkan...sape tak? angkat tangan! iyeke...camne buat tu? pls dont mention about maid ye...me takde maid...hehe.

me ni DARAH A, yg bermaksud amat la terlalu bergantung pd PEMBARIS.
susah ke nak faham? hehe...maksudnya me ni d very very particular about kekemasan dan kesempurnaan. maksudnya me takkan boleh tgk sofa yg sepatutnya bersandar pd dinding tu SENGET dan terkeluar dr garisan(sendiri punya mata punya garisan) or mcm rak tv yg sepatutnya 90 degree dr sliding door dah tersenget mcm 70 degree...

PELIK? itula org darah A.

tp.....itu semua hanyala impian semata2....sbb tula kalau benda2 tu semua tak in proper way, in proper place...me akan jadi sakit kepala...recently me selaluuuuu sgt sakit kepala....agaknya sbb mcm anak2 esp yg kecik tu dah semakin suka menyepahkan barang...dan barang mainan dah bertambah....


Ni la antara makhluk2 comel yg selalu buat kepala ku pening...dgn tukang sepahkan rumah...tukang membingitkan..tukang merungsingkan otak nak beli semua mainan....but, I LUV U BOTH SO MUCH.....muahhs

2-benda yg TAK PEKA
eh ada ke benda bukan hidup yg tak peka? ...okla.
ORG yg tak peka. maksudnya tak peka samada pada ORG sekeliling atau keadaan sekeliling atau benda sekeliling atau keadaaan sekeliling..ei, dah ckp ek..
kesimpulannya TAK PEKA/tak sensitif/takde reflect response or LAMBAT reflect atau dlm japanesenya....ATAMA NO KAITEN GA OSOI desu.

3-most of d *hinese woman or certain people DRIVING STYLE
boleh blah la....pergi ambik lesen balik..jgn ambik lesen terbang. jgn ngorat org yg dok sebelah masa test drive(jpj la kan..hehe)

4-benda tak TEPATI masa
eh ada ke benda yg tak tepati masa? eh adala kan..contohnya jam..yg hampir habis bateri, or dah lama sgt pakai so motor dah nak down..
dan, manusia yg tak tepati masa. tolong jgn jadikan alasan : ala...org melayu...biasala..lambat2 sikit.
*terms and condition apply.

*berkecuali pada org yg dah ada anak dan kena masuk awal pagi ke ofis..
(blh ke exclude kan benda ni)

5-SEMUA DI ATAS

N, me nak tag pada kawan2 blogger me iaitu :

Miszrlina, Shafa, Sadi, Ninies, Mamazana, Norhayati(cutelittlediary), Masnona, Fakhzan, Mimie, Kak Tirana, YaniYusuf(dah bersalin ke dia ni ek), TunFatimah, Crazybeautiful, Zaza dan semua kawan2 blogger termasuk Arni n Klina..best kalau dpt tahu apa yg korang tak suka...boleh la kita ber becareful bila berbicara di alam maya ini...hehe..



8 comments:

Mummy HnH@arnie said...

hoho kak yani...
time kaseh laa sudi melayanz tag ini...

wahwah, dier dok peram lama, tapi biler time passing, haa, tue dier... panjang berjela list nya... *wink*

ade 2 benda je nak cakap:
(1) kak yani mmg sasugani darah A... hehehe...
(2) buleh tak, yg no 2 tue, saye dok terbayang F chan? ekekek..
p/s : saikin ntah naper, kiter senyum kat dier (F chan), dier masam jer.. blah laa kan, dier laa yg lonely sorang2 xde kawan kang...

::Umi Sufira:: said...

Kak Yani, sanagt setuju ngan no.3..sanagt2 agree..boleh hangin satu badan tengok dia drive or follow depa dari blakang tawww!!

Nurhayati said...

ooo patutla i ni cerewet bab2 kekemasan dan kesempurnaan hihih.. kita serupaaaaa hihi (Darah A jua)

bab menyepahkan rumah tu, jgn kata budak je..bapak budak pun sama..huhuhu

Me_Bee N Kids said...

Sauga ni darah A , siap kena ukur ngan pembaris tuh ...tapi in the positive way ..rumah sure sentiasa kemas kan ..??

Yani Yusuf said...

yani....kite ada lg la...due bulan march...hehe...kelako jer tgk ayat dlm () tu....penat stgh hari baca blog awk...punye la lama tak online...nnti kite wat tag tu yer...btw...dah besar panjang alani...comey bangat...:D

masMZ said...

aLaHaiiii.... ekekeke.... TunGGu....

Fakhzan Marwan said...

yani!

hehehhehe, will try my best to do it..aduhai..lemah nya den nak buat tag nih...huhuhuh

YANI said...

Arnie, tula kan..punyala panjang lebar aku eleborate. yg no 2-ping pong..memang F chan...hehe...dia tgh frsut bercinta kot..tu yg mcm malas nak layan org kot..think positif..

Mimi, sakit hati kan...geram je..

Yati..hehe...same ke?

Klina, takdela ngan ruler..maybe sbb takde ruler sebesar tu kot...hehe

Yani Yusuf, oo...ada ek...dah lawat dah blog u..

Mas, buat jgn tak buat tau

Fakhzan, takpe...akupun kekadang selalu termiss hutang2 tag ni...hehe