Wednesday, June 18, 2008

Alani batuk....(juga utk warga Puchong-hari kesihatan)

Alani batuk since Sat night. kesian dia...mlm2 takleh tido...batuk2, pusing2 sambil cari posisi paling best(akhirnya dok bawah ketiak ibu..)

Alani actually since lahir dah ada simptom mcm lelah sikit..sbb nafas dia bunyi kuat...wheezing sound..masa tu paed kami, Dr S from KPMC ckp sbb pernafasan dia still tak matang...but after 6 mths akan ok. Tu yg memula ingat nak gi follow ngan dr tu..tp, malangnya dr tu dah takde kat KPMC. So we heading to Dr C at Columbia.

Lega sikit sbb dia kata wheezing tu cuma di kerongkong..bukan di lung. N, since Alani is superactive, no worry at all. Plus, dr tu timbang dan ukur...Alani panjang(an about 70cm, n weighing 7.79kg).....huhu nanti mesti lagi panjang dr Ako..hehe

Been provided with these medicine and need to observe untill Sat. If she's not getting better, will need to follow up again.

N, masa kat reception kaunter kat situ, tertengokla flyers ni.

Ada hari kesihatan utk warga Puchong dan yg berdekatan dgnnya.

Boleh derma darah, provided a public forum about anemia dan ada free health screening.

On 29th June from 9am untill 3pm.

2 comments:

Mummy H&H said...

hah, bagus kak yani take pics botol ubat tue... sbb nnt senang nak communicate dgn paed... last time 2x kena soal dgn doc mase hakim batuk tak baik2,
doc : "ubat aper guna sekarang?"
me : speechless... "ala, yg kaler pink, oren tue..."
hehehe...

YANI said...

Aah tula kan. Tula tujuannya aku letak ni, supaya blh dijadikan reference utk masa akan dtg..hhehe