Wednesday, June 18, 2008

Kain baju raya??

Warna baju ni decided sempena tema kaler wedding Emi nanti. Ingat nak pakai 2 in 1.
Raya and terus wedding.
Masa tunjuk kat Ako kain ni semlm....his reaction was sumething like this :
Ibu : Ako, ni kain baju Ako utk raya..
Ako : (speechless, sambil mcm terperanjat).....cantiknya bu......
Ibu : Kan...cantik kan....
Sukanya tgk Ako dgn reaksinya tu....memang totally like me...hahahah

Unfortunately my boss tak suka kaler ni....(bagus jugak, blh beli kain lain..hahahah), so kami nak carik warna lain....
Except biru and hijau (any tone of blue or green are not exceptable at all).
And, taknak black, white, orange(thn lepas dah kaler ni), purple maybe antara last choice(2 years ago kaler ni dah)....





So, what left...maybe...
Red..either red chilli, dark red(maroon)..mm, tp sbb kanak2 mcm lawa pakai kaler terang kan...so, maroon mcm tak sesuai.
ANY IDEA?
You all kaler apa thn ni ek? Any trend color?
hmm....

Btw, I got few items for sale.
Please visit my sale blog.

4 comments:

yankiut said...

Since minyak naik..dan hubby dan anak teruna aku tuh bukan selalu sgt pakai baju melayu..so maybe nak pakai baju raya yg dedulu aje kot..so duit tuh boleh guna beli baju-baju lain tuk mereka..t-shirt, jeans etc..

perbelanjaan berhemah..

YANI said...

Aahkan yan...baik beli baju yang confirm diroang nak pakai..sbb hubby akupun memang rarely pakai baju melayu ni..harap raya jela...mcm membazir je buat baju melayu sepasang kan...5 meter tu...hmm...kena difikirkan balik ni...

debu-papa said...

sebenarnya itu lah maksud tersirat saya..

yankiut said...

wakkak..lawak la korang berdua nih..