Wednesday, June 25, 2008

Some notes...

It so hard to maintain siblings relationship as fine as we were in childhood.

Fine like hmm....mcm kecik2 dulu. The time to make fool, joke tak hengat, kutuk2, perli2..tukar2 barang, pinjam2(pinjam ke ek..)ke songlap duit..was ended i think..

Since when? Maybe the moment each of us had a personal life, or in bracket, a family. Or,maybe since have someone who tied or being tied to.


At this moment, tiba2 teringat kat arwah Intan. The most ever baik, jujur, prihatin, loveable friend i ever had. Hahh..bila teringat arwah, memang takleh stop air mata. Rindu dgn arwah...rindu dgn ke-prihatinan dia, gelak dia...tp, kesal sbb tak sempat nak ckp 'you are my true friend, Intan. I love you.' Dah terlambat.
Masa dia pergi tu, I just delivered my eldest son. Sehari sebelum I buat cukur jambul utk Ako ; 11/2/2005(jumaat around 2pm). Al-fatihah utk arwah Intan dan semua adik2 nya...
Semoga korang dicucuri rahmat, ditempatkan bersama org yg salih...
Cukupla cerita pasal dia...takleh nak teruskan sgt, sbb nanti takleh stop tears.


Cerita balik pasal siblings relation. Kita cuba utk jaga hati semua org..jaga hati parents esp, dan sambil kekalkan hubungan dgn siblings although dah ada family. But, not all our efforts recognized. Betulla perumpamaan, rambut sama hitam, hati lain-lain. Memang terer org buat perumpamaan ni.


haha..kalau org baca, mesti terfikir..apala minah ni nak ckp...takpela...malas nak cerita panjang2..dpt luahkan a part kat sinipun dah ok...lega sikit..kalau rajin, perhaps ada la lagi story continued.

2 comments:

sultan said...

biasa la. famili musti gado2 skit. br la best. hihihi... btw... Al-fatihah utk intan...

YANI said...

tula kan...asam garam hidup.kalau tak gaduh..tak meriah la plak..