Thursday, July 10, 2008

Ako nak jadi DOKTOR

Venue : Tmn Kinrara
Time : 645am
Conversation between a mom and her eldest son, Ako.

Ako : (sambl tersengih-sengih, peluk Zou-chan(his elephant dolls)keluar dr bilik) Ibu..Ako dah bangun!!
Ibu : Oo....(sambil muka terkejut, sbb Ako dah lama sgt tak bgn awal mcm ni)Awalnya Ako bgn harini...bagus anak ibu.

......ibu sambung buat preparation nak gi keje, iron baju, shake Herbalife, siapkan brg budak2 nak hantar babysitter, buat susu Ako.....dan, Ako baring sambil breakfast(minum susu).
Lepas abis susu, Ako pegi depan balik..sambil kemas barang2 dia...

Ibu : Ako...besar nanti nak jadi apa?
Ako : (sambil galas beg Barneynya yg berisi Thomas trains)..hhmmm......Ako nak jadi doktor!
Ibu : Hoo....bagusnya anak Ibu..nak jadi doktor. Kenapa Ako nak jadi doktor?
Ako : Sbb doktor baik. doktor tak marah...nanti, Ako boleh bagi ubat kat ibu....

Sejuk hati ibu....
Sayang Ako....dan sayang Alani...semoga diorang semua dpt apa yg diorang nak. Kejar impian, usaha sekuat mungkin, sehabis kuderat....jadi org berguna...

Mcm nila agaknya muka doktor bila tak balik rumah sbb keje banyak...hehe

Hmm...yg ni pulak, nak jadi apa nanti....

4 comments:

mimi said...

alahai comelnya Ako nak jadi doktor.. Kalu Ako jadi doktor mesti ramai patient pompuan nak berubat ngan Ako..hehehe..Doktor hensem pasalnya..:)

Mummy H&H said...

hahaha... btol tuh! sure ramai patients pompuan... pas nih tak cukup laa MC 14 days setahun nampaknyer... ;)

yankiut said...

anak saya nak jadik ultraman!!

YANI said...

Nak kena sewa klinik kat corner lot, mcm Assalam Maju ke...hehe..senang sikit org nak melepak terus dr ambik MC..wakaka
Yan, takpe, mudahan dia jadi hero la nanti..kot2 mcm Hancock ke..(even aku tak tgk lagi..)