Friday, July 25, 2008

Jom pegi dusun!

Last week, we all balik kg Teluk Intan. Kebetulan ada durian gugur dan manggis pulak berbuah...berkelah kat dusun jela...Lama betul tak mkn durian. Mkn sampai sakit kepala...hehe



Durian dan abah takleh dipisahkan. Dusun ni peninggalan arwah opah...memang dah lama bangat dusun ni...abah memang expert..setiap pokok(more than 20 i think) abah dah kenal rasa, bentuk buah tu...memang kalau atur kat kedai..abah boleh keep track mana dia punya...hmmm....tererkan.


I love this picture so much! Alani dgn stoking sebelahnya...Atok ngan cucu2nya..sorang lagi kecik sgt..takleh duduk lagi.


Manggis....Ako, Umair ngn Paksu nak ke pokok yg rendang nun jauh kat belakang.Setiap celah pokok durian ada manggis...Sedap!!



Mak ngan abah, tgh kait manggis utk cucu2 dia..dioang suka lagi mkn manggis dr durian...

2 comments:

Me_Bee N Kids said...

Huwa !!! Beshnye gi dusun ...Kiter pun tak sabo nak lek kampung ..tapi tak sure la myk buah ke dak ..:)

mimi said...

Belakang umah kita pun ada ala2 dusun kecik..ada satu je pokok durian buah cuma ada 8 biji..tak gugur2..hehehe..otanoshimi tunggu buah gugur..;)