Tuesday, July 15, 2008

Alani's rashes cream

Alani selalu ada rashes, takleh biar lama sikit pakai pampers. And, recently sbb dia selalu yeyak(perkataan buang air besar utk Alani) sikit-sikit, dan mcm tak perasan sbb takde bau sgt, dan tak nampak lak expression dia tgh meneran, tu yg jadi terbiar lama sikit dlm keadaan basah....dan terjadila rashes...yg kadang2 menyebabkan dia menangis masa nak cuci....kesian dia.
Masa Ako dulu, I selalu apply drapoline, and after introduced by mother in law, apply Johnson's cream...tu memang berkesan, cepat je hilang rashes.
But, dlm last few weeks, masa kami ronda2 kat Subang Parade, tetiba Alani yeyak..dan masa nak tukar pampers tgk rashes dia teruknya.....menangis2 dia..kesakitan....dahla tak bawak cream...dan kebetulan kami kat depan Mothercare, terus jela grab nappy cream ni.
Little Softie Zinc and Castor Oil Nappy Cream.
Memang berkesan! Lepas apply dlm few times, nampak rashes dia dah kering, dah takde merah....dah back to normal. Worth to buy sbb cream dia padat sgt, kalau pakai sampai setahun pun cukup kot...


And, just for sharing, another Alani's toileteries.
Punyala tak cantik ada gambar botol minyak TYT kat depan tu ek...hehe...tp, minyak ni ok..setakat ni Alani jarang kembung, meragam tgh mlm...
And, yg tersorok sikit kat belah kanan tu, johnson softlotion tu paling best. Kulit cantik..gebu..hehe..memangla kan baby..pastu bau sedap, dan tak berminyak...




Apa toileteries and accessories yg u all pakai kat baby?
Ada tak yg best dan nak suggestkan utk guna? Tagging for :
Mummy H&H, Mamalina, Malis, Mimi, Yani Yusuf, Kak Tirana, dan sesapa lagi yg baca post ni....
Sharela...

2 comments:

Mummy H&H said...

H&H gune "Bepanthen Cream" sbb 2 in 1 effects - Baby : nappy rashes & nursing mommies : sore nipple... safe for baby so, kalau mummy gune, tak perlu basuh nipple before feeding... ;)

Me_Bee N Kids said...

Aliff pun ade masalah yg sama ..memula pakai drapoline n sebamed tak jalan sangat ..Skang pakai yg Dr Annur bagi , 'Ezerra ' cream ..utk bath plak Sebamed baby bath ..