Friday, September 12, 2008

Berbuka di France*wink

ush..mcm la sempatkan nak gi France. Takpela, kat gourmet rest France pun ok la kan.
actually the tajuk of the post ciplak idea hubby. Dia takde blog membebel, tu yg nak kasik idea utk org buat diaries ni...heheh.

At first, takde niat nak mkn luarpun..tp sbb...
1-traffic jam yg sungguh dahsyat nak masuk ke bangsar
2-malas nak gi param bangsar kerap sgt dah..sbb kelmarin terjumpa ngan my uncle dok berniaga kat situ...kang, kalau lalu tempat dia, kena beli sup lagi..so, takyah gi la...(jahatnya anak sedara..hehe)
3-dah jarang mkn luar

so, kami pun pergi Sunway Pyramid jela..paling dekat ngan rumah.
Tp, takdela sempat berbuka kat sanapun..berbuka kat hentian sebelah LDP tu..sambil maghrib sekali. Berbuka pun dgn kurma n potato chips(curi Ako punya..hehe).

Sampai sana, round punya round..at last mkn kat DeliFrance. Best sbb takde org, it's maybe coz org dah balik sbb kami sampai dah kol 8. And, the food is...sedap sehingga menjilat jari!!

Kami ambik 1 set Ramadhan included of beef Arabiata Baked rice + Soup + sweet canape + free flow root beer for only RM12.90. Murahkan...kalau kira2 lagi murah bangat dr beli kat param.
Dan, kami ambik Prawn Baguette and strawbery aiskrim.

Kekadang fikir, kalau ada kesempatan boleh balik awal sikit dan jln tak jem..lagi better mkn kat luar. Dahla tentu sedap and takyah kotor pinggan kat rumah.. (fikiran org malas..hehe)
Nak kena cari lagi kat mana buffet yg best, leisure(sbb nak bawak anak yg terjerit2), murah(of course) dan berbaloi nak gi.


see the menu? only RM12.90...


These both pixs taken by Ako...
Ako: Ibu, Abah peace!!!

Penyeri hidupku....
Tinggal lagi 2 minggu lebih or lagi lebih kurang 17 Ramadhan..Kalau dulu, ckp....dah 5 hari puasa..skrg ni tinggal lagi 17 hari...opps, tinggal jugak lagi 3 hari nak birthday Alani setahun ikut kalendar Islam---15 Ramadhan----

3 comments:

Mummy HnH said...

wahh, menarik... boleh try... ;)

*kami yg dah lama tak makan kat luar, sampai dah fenin tak tau nak masak ape kat umah, eventho ader berbillion resepi dlm dunia nih... ekeke*

Yani Yusuf said...

aduhai....bulan pose jek mesti byk entry pic mknn...menguji keimanan tol la...huhu

Me_Bee N Kids said...

Murahnye set ramadhannye ...Iiine kalau sekali skala mkn western ..Kat PARAM tuh kalau pi slalu mmg buhsan sket ..same jer menunye ...