Friday, September 19, 2008

Roti tisu ??

Ahad lepas, we went to Jusco kat rumah..punyala mcm terkejut tgk banyaknya kedai makan baru..nampak sgt dah lama tak melawat shopping mall yg terlalu dekat dengan rumah ni. Lagi suka pergi jauh2..barula thrill..hehe

Since kami tak mkn main dish utk buka lagi...kamipun mkn la nasi kandar kat D'Kayu..
Pastu, masa nak ambik seat, tgkla ada org mkn sejenis roti ni...panjang..dan nampak mcm sedap je..pastu Ako lak tanya tu roti apa...kamipun terus je la order..'bai, kasik roti mcm org sebelah tu...sambil menuding jari kat meja sebelah' dgn confidentnya...

Selepas beberapa minit....dtgla pekerjanya membawa roti yg ammaaaaat tinggi. Nah!! memang tinggi tak ingat...adala kot dlm 1 meter kot.
Diapun atur 3 pinggan panjang(pingan yg mcm daun pisang tu..) dan letak roti tu..
kami yg still terkebil2 dan terkejut tak ingat...terus tanya..roti apa ni? Tisu la...org tu cakap...hubby lak terus tanya berapa ringgit ni? 5 saje(dgn pelat2 nya tu)...Ooo...5 ek...sbb kalau tgk kepanjangannya nampak mcm 50 ringgit je...

Ni ha rotinya...nasib baik bawak kamera..kami mkn pun barula ada 1/10 dr roti tu...tp, sedapla...utk org yg suka manis..nipis je..sesuai dimkn beramai-ramai..dlm mood santai. Kalau mcm kami ni, memang satu kesilapan la order ni..kuang kuang

2 comments:

miszrLina said...

ayiiooooOOOooOOOoo
byk panjang jugak itu rOti..hehe..
cam mkn angin jelah roti tu..
kunyah2 x kenyang gaks..hehe

Yani Yusuf said...

fuh...tu feveret roti i tu....dah lama tak mkn...nyam,nyam