Thursday, September 18, 2008

Woit nak raya dah la ...

Huiyo tinggal lagi 12 hari nak raya la...Bestnya nak raya sbb :
1-first time beraya 4 org betul2 (thn lepas dlm pantang...Alani kecik sgt lagi...belum tahu tu raya)
2-raya paling lama dlm sejarah sepanjang kawen dan ada anak
3-tak sabar nak pakai baju raya yg cantik itu(pd mata saya la..hehe..poyo je)
4-tak sabar nak tgk Alani pakai baju kurung for the first time...dan harap2 masa tu dah boleh jalan...(sempat ke ni..hmm...)
5-tak sabar nak kira duit raya diroang....kekekek(thn lepas dpt dlm...RM500 utk diorang....thn ni?)

tp, sedih gak meninggalkan bulan Ramadhan yg mulia ni.. sob sob...sikit je amal ibadat ek...kalau la terkebetulan dpt jumpa Lailatul qadar..kan best...

so, korang apa yg paling tak sabar nak tunggu raya ni?
best tak raya?

5 comments:

SaDi said...

betul..betul... seronoknya puasa... tapi lagi seronok nak shopping raya... huahauhuahuah.. lepas raya gigit jari pasal over belanja utk raya.... huahuhauhauha...

Rozamimi said...

betul2 saya pun suka raya..tahun ni raya berempat..part makan kuih raya ler yang paling ditunggu masa berziarah umah orang...syok!

Me_Bee N Kids said...

Walaupun tak cuti lame ( nasib bek cuti ) kire syukur lah jugak ..
Tanoshimi nak balik kampung , salam2 sedara yg bertahun tak jumpe :) & of course raye ngan abg n anak2

miszrLina said...

raya?
hurmmm...for me it's just simple one..
hope raya kali nih lebih bermakna...
especialy to my lil boy,adam...
tp masa takbir tu ku akan menangis..
cam last year..huk huk..

**eh..sowi..terlebih jiwang laks..

Yani Yusuf said...

tak best raya thn ni...sbb kena raya kat kg husband tp dia takde...huhuhu...isk,isk